Магията на Пирин…

12/23/2018 By Блог Comments Off

Между долините на Струма и Места се извисява величествената Пирин планина – съчетание от красота, уникалност, разнообразен климат, богат растителен и животински свят. Тук се извисява втория по височина връх на България, третият на Балканския полуостров и седмият на Европа – Вихрен. Тук се срещат няколко климатични зони. Тук между топлото влияние на Средиземно Море и суровият алпийски студ те делят само няколко минути. Тук древно минало, митология и настояще се преплитат в несравним микс от усещания. Тук е величествата Пирин планина!

В България всяка планина е уникално красива и има собствен чар. Но Пирин е специална! На територия от едва 2600кв.км. планината предлага толкова много! От феноменалните гледки на острите ѝ върхове, през безбройните бистри поточета, извиращи от нея, през чудния растителен и животински свят, до лечебните минерални извори. В подножието ѝ са сгушени китни градчета, запазили своята романтика през годините.

Разходете се по уличките им. Усетете чистия планински въздух. Осмелете се да почувствате Пирин, да се докоснете до красотата на тази величествена планина. Заслужава си! Ще забравите за всичко. Защото Пирин е магия… И ще се влюбите в нея!